Слаб трус разлюля Доспат

4 по Рихтер регистрираха в Гоце Делчев

Слаб трус разлюля Доспат | StandartNews.com

Слаб трус е регистриран близо до Доспат. Той е бил с магнитуд от 3,9 степен по Рихтер и е регистриран в 9,48 часа. Епицентърът се намира на 6 км западно от Доспат, 50 км западно от Смолян и 134 км югоизточно от София.

В същия час е регистриран трус от 3, 7 по Рихтер край Сатовча. Това показват уточнените данни на Европейския Средиземноморски Сеизмологичен Център. Земетресението е регистрирано в 9,48 часа, на 2 км дълбочина. Епицентърът е на 9 км югоизточно от Сатовча, 46 км западно от Драма, Гърция, 51 км западно от Смолян, 139 км югоизточно от София.

До момента няма информация за щети от земетресението тази сутрин, регистрирано близо до Доспат. Обяснява кметът на Доспат Антим Пържанов пред „Фокус". Той обясни, че дори не е усетил труса и жителите на града все още не са му се оплакали за щети.

„Съвсем слабо е бил усетен земният трус", каза за „Фокус" кметът на град Сърница Мустафа Аликанов. Няма щети или напукани стени на жилища и обществени сгради. Няма поводи за паника сред жителите на града, уточни кметът.

Друго заметресение е регистрирано в страната- с магнитуд около 4 по Рихтер, в района на Гоце Делчев. Това съобщават от Националния институт по геофизика, геодезия и география. Трусът е бил в 09.49 часа тази сутрин. Няма данни за пострадали и щети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай