Скорсезе: Нетфликс спаси „Ирландецът“

От никое студио не проявили интерес към проекта на великия режисьор

Скорсезе: Нетфликс спаси „Ирландецът“ | StandartNews.com

Мартин Скорсезе разкри, че култовият му „Ирландецът“ съществува, благодарение на „Нетфликс“. Великият режисьор седна пред „The Hollywood Reporter“ и сподели за борбата си да осъществи своята лента.

„От големите студия не проявяваха интерес. Не смятаха, че си заслужава инвестицията главно заради специалните ефекти по подмладяването, които трябваше да се използват. Не можах да убедя никого да финансира проекта и започнах да се отчайвам. Тогава Рик Йорн - един от продуцентите на „Нетфликс“, ми се обади и ме попита дали бих проявил интерес да заснема филма за стрийминг платформата. Първоначално имах опасения за творческата свобода и дали ще могат да го пуснат по кината. Всичко завърши добре и съм доволен. Все пак от „Нетфликс“ могат да си позволят повече рискове, защото имат по-широка аудитория от киното“, разказа Скорсезе.

Режисьорът сподели още, че имал възможност да продуцира „Жокера“, но отстъпил мястото на партньорката си Ема Тилинджър Коскоф. Скорсезе уточни, че отказал проекта поради лични причини и натоварен график.

„Тод Филипс каза, че се е вдъхновил за „Жокера“ от „Шофьор на такси“ и „Кралят на комедията“, което е чудесно. Но когато направихме тези филми, Холивуд се обърна срещу нас. Те бяха считани за провал и всички бяха против този вид кино“, коментира режисьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай