Скъпотия? Туристите хукнаха към нови хитови дестинации

Добре е да направите тази промяна

Скъпотия? Туристите хукнаха към нови хитови дестинации | StandartNews.com

Туристическият сайт Expedia предлага 10 подобни дестинации, които се радват на рязък ръст в търсенето на полети.

Списъкът включва град в Обединеното кралство с почти толкова музеи, колкото Лондон, както и мечтана алтернатива на слънчевия Санторини.

Ето някои от тях.

Тайпе вместо Сеул – 2768% ръст в търсенията на полети

Сеул, столицата на Южна Корея, се превърна в „център за технологични стартъпи, кулинарна култура и забавен нощен живот“, според Expedia. Столицата на Тайван – Тайпе обаче „тихомълком е направила същото“, като отбелязва 2786% повишение на търсенията на полети през последната година.

Патая вместо Банкок – 249% ръст

Ако сте влюбени в идеята да отлетите до Тайланд и да се изгубите в местната култура, Патая е добра алтернатива на по-популярния град Банкок, според Expedia. Точно както столицата на Тайланд, Патая е пълна с култура и развлечения – от древни храмове през барове до нощни пазари.

А има и допълнителното предимство – всичко това се намира на морския бряг. Освен това е по-малко пренаселена от Банкок.

Парос вместо Санторини – 193% ръст

„Трудно е да сгрешите с перфектен като картичка гръцки остров в Егейско море. Но ще срещнете по-малко тълпи в Парос, отколкото в популярния Санторини“, казват от Expedia.

Любителите на историята могат да посетят древните мраморни кариери на Парос и църквата Екатонтапилиани, които „ще ви дадат толкова много за размисъл, колкото венецианския замък на Санторини“.

Кюрасао вместо Сен Мартен – 185% ръст

Какво е общото между Сен Мартен и Кюрасао, освен че и двете са карибски острови? Expedia има отговор на този въпрос: блестящи плажове, кристално синя вода, елитно гмуркане.

Пърт вместо Сидни – 109% ръст

Тези два австралийски града предлагат „плажове и изобилие от градска култура“, казва Expedia. И макар да отбелязва, че крайбрежните атракции на Пърт „не са толкова известни“ като Операта и Харбър Бридж в Сидни, районът „е също толкова красив“.

Сайтът за пътуване добавя: „И Cottesloe Beach в Пърт може да се сравни по красота с Bondi в Сидни.“

Ливърпул вместо Лондон – 97% ръст

Уморени сте от Лондон? Вместо това опитайте Ливърпул, който е еднакво „изпълнен с изкуство и култура“, отбелязват експертите от Expedia. „Разбира се, едно пътуване до Лондон е добре позната туристическа дестинация, но отправянето на север – до Ливърпул, е по-изненадващо.“

Градът има най-много музеи и галерии в Обединеното кралство, с изключение на Лондон, включително Tate Liverpool и Merseyside Maritime Museum – алтернативи на лондонския Tate Modern и Националния морски музей.

Палермо вместо Лисабон – 89% ръст

„Преди десетилетие португалската столица Лисабон беше обявена във всеки пътеводител за пренебрегван европейски скъпоценен камък. Сега тайната ѝ е разкрита и цените за пътуване в региона се повишиха.“, казва Expedia.

Ако сте пропуснали да посетите Лисабон преди нарастването на популярността му, Палермо в Сицилия може да бъде следващият ви най-добър залог, когато става въпрос за очарователно градско бягство край морето на добра цена.

Сапоро вмесо Цермат – 38% ръст

Сапоро е „прекрасна ски дестинация, малко по-далеч от Алпите“, казва Expedia, която отчита 38% увеличение в търсенето на полети до японския град.

„В Цермат не са разрешени автомобили, което означава, че пътувате с велосипед, пеша, с обществен транспорт или с конска каруца. В ски рая Сапоро ще откриете също толкова очарователен вид транспорт – огромна система от трамваи“, посочва сайтът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Aress
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи