Скандал в ефира: Кулезич vs Алексей Петров

Скандал в ефира: Кулезич vs Алексей Петров | StandartNews.com

София. Почти едночасов скандал тече по Нова телевизия в предаването "На светло" на Люба Кулезич, която даде право на отговор на Алексей Петров.

С г-н Гриша Ганчев съм си изяснил отношенията още в 2008 г. Имахме телефонен разговор, в който той ми каза: "При мен има един, който изглежда луд и твърди, че искаш да ме убиеш. Казах му оправяй се - Карлуково е наблизо ", заяви Алексей Петров. Той обяви твърдения на председателя на Спецпрокуратурата Светлозар Костов, който е и прокурор по делото „Октопод", в предишно предаванеq за политическа поръчка. Костов в предишно предаване на Кулезич разказа за твърденията на Гриша Ганчев за мокра поръчка на Петров срещу него.

В писменото искане за право на отговор Петров посочва, че ако не му бъде дадено, "ще потърси нестандартен начин за да получи това право". По думите на Алексей Петров прокурор Костов изпълнявал политическа поръчка. „Той е тук, защото Цветанов му е казал -"Наближават избори и трябва да отидеш и да кажеш, че Петров извършва убийства."

„Доказателства, че съм поръчал убийство срещу Валентин Шотев няма. Има твърдение на един свидетел, който Гриша Ганчев каза, че през 1998 г. му е изглеждал луд." Пламен Устинов изглеждал луд и на самия Алексей Петров, който твърди, че не е разговарял с него от 2002 г.

Петров остро благодари на Кулезич, че го направила известен и подметна, че много е забогатяла от това. „Докажете го”, отвърна на предизвикателството журналистката. Той отвърна, че така се говорело.

"Говори се, че вие сте убиец, но аз никога не съм си позволявала да го твърдя", продължи в тона му Кулезич.

В студиото изненадващо бе поканен и „лудият" Устинов, което вдигна напрежението в разговора. "Алексей Петров е най-големият национален лъжец, каза Устинов. В присъствието на негов адвокат миналата година бях обучаван как да излъжа", посочи той. Последната среща между двамата е била миналата година, когато охранители на Петров го закарали при него в мандрата на брат му в Тетевен, посочи Устинов. На срещата, на която Устинов бил обучаван как да излъже в Софийски градски съд, присъствал и негов адвокат - Ваня Траянова. Устинов каза, че МВР знае за случилото се, проследено със специални разузнавателни средства и призова Алексей Петров да бъде подложен на детектор на лъжата.

Петров отвърна на обвиненията, че Пламен Устинов е поръчков убиец, взет от небитието.

Макар и с половин уста Петров се съгласи да се яви на детектор на лъжата, а Устинов прие офертата без да се замисли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай