Ситнилски даде двама от ВСС на прокурор

Ситнилски даде двама от ВСС на прокурор | StandartNews.com

Членът на Висшия съдебен съвет и бивш върховен обвинител Камен Ситнилски е пуснал сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу двама членове на кадровия орган. Става дума за използване на данни, събирани със специални разузнавателни средства, извън целите на наказателното производство.

В сигнала на Ситнилски се посочва, че двама от кадровиците са си извадили допуск до класифицирана информация, за да се запознаят с делата срещу прокурорите Иван Ванчев и Емил Христов. Това стана, след като в медиите изтекоха данни от разговор между Ситнилски и двамата обвинители, в който се обсъжда изборът на член на ВСС от прокурорската квота. След този случай Етичната комисия към ВСС се самосезира и извика на изслушване всички замесени.

В сигнала на Ситнилски не се посочват конкретни имена, но по неофициална информация става дума за колегите му от ВСС Галя Георгиева и председателя на етичната комисия Ясен Тодоров. Още след самосезирането на етичната комисия кадровици коментираха дали Тодоров и Георгиева не са извършили престъпление, като са разказали на колегите си какво има в СРС-тата и в оперативните дела, послужили за образуването на дисциплинарка срещу Ситнилски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай