Сирак стана готвач в „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско”

Сирак стана готвач в „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско”  | StandartNews.com

Банско. "Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" вече е горд работодател на един младеж, който е израснал без родители и е завършил социален учебно-професионален център "Княз Борис I" в София, специалност – готварство, научи "Стандарт Нюз". Талантливият Златко е нает на постоянен трудов договор и е част от екипа на кухнята на хотела, където вече се обучава от заместник-главния готвач.

Благодарение на проекта, той започна работа веднага след завършване на училище след успешно завършени стажове в няколко добри ресторанта в столицата. Генералният мениджър Атанасиос Манос го посрещна лично за първия му работен ден, а също така бе и гост на абитурентския му бал по покана на училището.

"Много съм горд, че имахме възможност да участваме в проекта и бих искал да благодаря на всички агенции и министерства, участвали в организирането и осъществяването на проекта "Подкрепи една мечта". Ние лично се ангажираме да подкрепяме и за в бъдеще такива благородни социални каузи, които между впрочем са в пълен синхрон с политиката на "Кемпински" да развива и подпомага млади таланти. Ще продължим нашето партньорство с центъра в дългосрочен план, за да помогнем и на други младежи, намиращи се в неравностойно положение. Вярвам, че това е алтернативен и новаторски метод за наемане на персонал, с който се осигурява намирането на таланти и едновременно с това помагаме на хората в нужда. Надявам се за в бъдеще и други компании да последват примера ни и да се включат в подобни проекти, за да можем заедно да помогнем на повече деца. Радвам се, че като посланици на "Кемпински" в България успяхме да сбъднем една детска мечта, коментира за "Стандарт Нюз" мениджърът на хотела Атанасион Манос."

"Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" участва тази година в проекта "Подкрепи една мечта" по инициатива на Президента на Република България. Проектът помага на младежи, завършили средно образование или професионално обучение и напускащи институции за деца, центрове за настаняване от семеен тип или защитени жилища. Младежите са от цялата страна, като голяма част от тях имат желание да започнат работа или да продължат образованието си. В рамките на проекта бяха организирани срещи на младежите с работодатели от цялата страна с цел създаване на мотивация, осигуряване на наставничество и подпомагане на младежите за продължаване на образованието и / или осигуряване на заетост. Генералният мениджър на "Кемпински Хотел Гранд Арена Банско", Атанасиос Манос също участва в тях по покана на Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси-БАУРЧР, където официално членува и Мениджър човешки ресурси на хотела Катя Колчагова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай