Синодът заседава заради Дионисий

Синодът заседава заради Дионисий | StandartNews.com

Десетки миряни се събраха рано тази сутрин около сградата, където се помещава Светият синод, за да изразят протест срещу поведението на архимандрит Дионисий. Протестът бдение се провежда преди началото на тридневно заседание на Светия синод, на което ще бъдат обсъдени жалбите срещу предстоятеля на храма „Св. Ал. Невски".

Напрежението около името на Дионисий се появи след организираната от него празнична заря по време на Великденската служба в храм-паметника "Свети Александър Невски", без за това да има санкции от Светия синод. Последваха и други нападки от свещеници и миряни и сблъсъци на два лагера – за и против Дионисий. Протестиращите пред Светия синод са разделени също на два лагера – подкрепящи и не одобряващи Дионисий.

Албена Захариева и Фила Иринска определиха пред БГНЕС архимандрит Дионисий като „честен и добър човек". Част от хората носят табелки на които пише „Да прогоним злобата и омразата от себе си" и „Паството си пази пастора". Тези, които настояват Дионисий да бъде оттеглен от предстоятелския пост, издигат лозунга „За чиста и свята църква"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай