Синдикати се включват с гражданско неподчинение

Синдикати се включват с гражданско неподчинение | StandartNews.com

София. Най-вероятно ще се стигне до гражданско неподчинение срещу кабинета на Пламен Орешарски, обяви президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев пред бТВ.

Той е убеден, че трябва да се сменят правилата - "може да се въведат машинното гласуване, за да се намали възможността за подобни на костинбродския случай". Тренчев посочи, че е важно да има почтеност в политиката - когато ценностната система на човека го задържа или страх от наказание. "Ако не се прекъсне тази нишка и мотивацията на политиците да консумират властта няма да стане", обяви той.

Още тази събота миньорите от Марица Изток са готови да излязат на протест. Те искат увеличаване на цената на въглищата, защото през последните 5 години цената им не само е повишена, но и дори се намали, съобщи лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Няма как да няма решения в енергетиката, каза Димитров. Миньорите са дали ултиматум до края на седмицата за решение на въпроса и това трябва да намери окончателно решение до две-три седмици свързани с енергийния микс, трябва да се реши въпроса и с ВМЗ Сопот и Български пощи. "Няма как хората да посрещнат есента с тези доходи, защо проблемите с ваучерите с храна не бъдат решени, все пак се касае за 350 000 души" подчерта Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай