Синът на Първанов купи хотел с дъщерята на Николай Добрев

Синът на Първанов купи хотел с дъщерята на Николай Добрев | StandartNews.com

Петзвездният хотел "Стримон спа клуб" в Кюстендил вече е с нови собственици. Това са синът на президента Георги Първанов (2002-2012 г.) - Ивайло, и дъщерята на бившия вътрешен министър Николай Добрев - Мариана. Хотелът ще бъде преименуван на "Гранд хотел Стримон". Преговорите с досегашния собственик Ивайло Лесев продължиха няколко месеца и преди три седмици сделката е сключена. Мариана Добрева и Ивайло Първанов обявиха, че имат амбициозни намерения за хотела - да го утвърдят като един от най-добрите в България.

Пред Би Ти Ви Георги Първанов каза, че синовете му имат фирма, която се занимава с компютри и работи "не зле". "Когато съм на път да изляза от политиката, време е те да си вземат хляба в ръцете", подчерта той и добави, че приветства решението на сина си. В отговор на въпрос, Първанов каза, че синът му инвестира свои пари, семейството също му помогнало финансово, но е взет и кредит от банка. Лидерът на АБВ отрече твърдения в медиите, че заемът е за 2,65 млн. лв. "Мисля, че става дума за около 200 000 лв., но ще проверя", каза Първанов
.
Хотелът има ключово местоположение заради близостта си до София, Македония и Сърбия. Една от първите задачи на новите собственици е реновиране на комплекса през есента. Хотелът трябва да си заслужи 5-те звезди, заявява Мариана Добрева, която е и зам.-председател на УС на Българския съюз по балнеология и спа туризъм. Тя иска хотелът да не отстъпва на тези от Карлови Вари в Чехия. На този етап няма да има промени в ръководството, а служителите ще трябва да подпишат договори с новите собственици. Мариана Добрева лично ще се занимава с мениджмънта на обекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай