Силвия Лулчева за любовта киното и живота

Информация и за двете

Силвия Лулчева за любовта киното и живота | StandartNews.com

Обичаната актриса Силвия Лулчева отново е във вихъра си – завърна се на телевизионния екран в чакания с нетърпение втори сезон на сериала "Вина" по БНТ, в който играе роля на емигриралата в Америка Зоя, майката на Филип (Владо Зомбори), която прави всичко възможно да накара сина си да продаде винарната, но неуспешно. И реалния живот на актрисата обаче, се оказва не по-малко интересен от този на героинята й.

Силвия Лулчева е една от най-разпознаваемите съвременни актриси. Няма как да не разпознаете, че е тя, дори и само да чуете гласа й, той е толкова различен, характерен. Преди години, когато завършва Френската гимназия, майка й дори не знае, че тя иска да стане актриса и момичето тайно от близките си кандидатства във ВИТИЗ.

И докато всички очаквали да се яви на изпити по история и литература в Софийския университет, където също е подала документи, ден преди първото препитване тя ги изтегля, защото 24 часа преди да седне на изпитната банка в Алма матер и да пише по темата по история, тя научава, че е приета в театралния институт, и то в класа на Стефан Данаилов, който става нейния първи и любим завинаги учител по актьорско майсторство.

Силвия Лулчева е носител на наградата "Икар" в категорията за "най-добър дублаж", а през 2006 година печели и "Аскеер" за главна роля в "Милост за мама". Съдбата си знае работата – точно по време на дублаж в студиото, тя среща и мъжа, с когото вече почти 25 години са заедно – Васил Бинев. След запознанството им следва вечеря, приготвена от Силвия – зелен боб и грис халва, които той изяжда геройски, стоически, но след години признава, че от казармата това е най-страшното нещо, което е могла да му причини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай