Силна магнитна буря ни удря за Великден

Ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света

Силна магнитна буря ни удря за Великден | StandartNews.com

Активното слънчево петно ​​AR3654 произведе най-силното си изригване досега – изригване от клас  X. Обсерваторията за слънчева динамика на НАСА регистрира екстремната ултравиолетова светкавица, съобщава Meteо Balkans.

Към 23:40UTC на 30 април астрономите от Института по приложна геофизика на НАСА са регистрирали силно изригване на Слънцето с голяма интензивност в рентгеновия диапазон от слънчевото петно AR3654, с късовълново радиозатъмнение над Тихия океан.

Очаква се магнитната буря да удари Земята на 4-5 май. За сега прогнозите са за слаба по-сила геомагнитна буря, но астрономите предупреждават, че е възможно тя да се усили до G3 клас.

Астрономите предупреждават, че въпросното изригване, ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
didier93
преди 2 седмици

Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: [email protected] Имейл: [email protected]

Откажи