Сидеров се оплака на Йовчев от варненския полицай Колев

Сидеров се оплака на Йовчев от варненския полицай Колев | StandartNews.com

София. Лидерът на Атака Волен Сидеров изпрати писмо с оплаквания и въпроси до вътрешния министър Цветлин Йовчев заради варненския полицай Костадин Колев, който пострада при скандала на „Летище – Варна".

Колев се опитал да предотврати сблъсъци между Сидеров и хората му и друг човек, при което е получил удар в главата. Заради последващи изявления на полицая по медиите, лидерът на Атака пита МВР дали той е служител в системата и защо „нарушава закона", като говори докато тече досъдебно производство.

Според него Колев го е наклеветил.

Публикуваме пълния текст на писмото до вътрешния министър.

До

Министъра на вътрешните работи

Цветлин Йовчев

Господин Йовчев,

Настоявам, в качеството си на министър на вътрешните работи да отговорите защо Вашият служител от ОДП - Варна Костадин Колев нарушава законите на Република България. Това длъжностно лице Колев дава клеветнически изявления пред медиите. Според прокурор Цветанка Гетова и началника на ОДП - Варна Чавдар Нанков има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по повод на инцидент на летище Варна. Според българското законодателство, докато тече такава процедура, длъжностни лица, както и страни по производството нямат право да коментират случая, а какво остава това да се случва по медиите. Освен това според вътрешните разпоредби на МВР служител на полицията няма право да се изказва пред медиите без да е получил официално разрешение за това от пресцентъра на МВР. Началникът на ОДП – Варна Нанков отказа на народни представители да отговори лицето Костадин Колев служител ли е на МВР и получил ли е задължителното разрешение от пресцентъра на МВР да коментира досъдебно производство по медиите.

По повод на гореизложеното настоявам незабавно да отговорите на следните въпроси:

Лицето Костадин Колев служител ли е на МВР?

Защо Колев нарушава законите и коментира пред медиите течащо досъдебно производство?

Разрешавано ли е на Колев и ако да, кой му е дал това разрешение да коментира досъдебно производство пред медиите?

Защо Колев, в качеството си на полицейски служител, ако е такъв, клевети мен и ПП АТАКА пред медиите?

Гр. София

Волен Сидеров

08.01.2014г. народен представител от 42 – то НС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай