Ще се откаже ли Хари от титлите си

Принцът коментира мислил ли е за американско гражданство

Ще се откаже ли Хари от титлите си | StandartNews.com

Макар да пристигна в Лондон часове след обявяването на диагнозата на крал Чарлз, принц Хари не остана повече от ден в родината си. Той трябваше да лети обратно за САЩ, защото с Меган Маркъл пък пътуваха за Канада малко след това.

Херцозите на Съсекс бяха във Ванкувър и Уистлър, за да отбележат оставащата една година до следващите Invictus Games. Именно от там в интервю за Good Morning America Хари каза: "Мисълта за американско гражданство е минавала през ума ми, но не е нещо, което е на дневен ред сега."

Това изявление изненада доста хора и накара други да си зададат въпроса какво би коствало подобен ход на Хари. Според ръководството на Американската служба за гражданство и имиграция (USCIS) той ще трябва да се откаже от титлите си.

"Всеки кандидат, който има наследствени титли или благороднически позиции в която и да е чужда държава, трябва да се откаже от титлата или длъжността. Кандидатът трябва изрично да се откаже от титлата на публична церемония и USCIS трябва да запише отказа като част от процедурата", е текстът на ръководството.

Там се уточнява, че ако кандидатът не желае да се откаже от титлите си, това ще се счете за неуважение към американската конституция. Както всички закони обаче се оказва, че и този може да се тълкува.

Според адвокат Алфонс Провинсиано, това условие не уточнява изрично дали, ако си гражданин на друга държава и имаш титла, не можеш да я запазиш и като гражданин на САЩ. Освен това американските закони позволяват връчването на титли на американски граждани, какъвто е случаят с Меган Маркъл, станала херцогиня на Съсекс, пишат Newsweek, предава lifestyle.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи