Шпионски войни за ефира

Спрягат Виктория Петрова и Светльо Иванов за водещи на "Тази сутрин"

Шпионски войни за ефира | StandartNews.com

София. Треска за водещи в bTV и Нова тв. Шефовете на двете медии запретнаха ръкави да пресеят новинарите си и да подредят най-добрите тандеми за сутрешните си блокове преди старта на есенната програмна схема. В нея bTV залагат на изцяло български предавания и сериали от 20 до 22 часа. Нова пък отговаря с хитови формати и нови проекти.

Спрягат Виктория Петрова и Светльо Иванов за водещи на "Тази сутрин"

Шпионски войни избухнаха в bTV и Нова тв след трансфера на Ани Цолова и Виктор Николаев. В понеделник вечерта стана ясно, че популярният тандем изненадващо намери пристан в конкурентната частна медия. Оголеният откъм водещи сутрешен блок на bTV събра на спешно съвещание шефовете в медията. На сутрешната планьорка във вторник в телевизията са попитали водещи и репортери дали и други смятат да напускат. След това шефовете се събраха да умуват кои новинари могат да седнат в столовете на Ани Цолова и Виктор Николаев, както и кои журналисти от други медии могат да бъдат поканени за водещи на "Тази сутрин".

Спешното съвещание продължи няколко часа. Из коридорите на телевизията пък се понесоха всякакви версии кой може да удари джакпота и да събужда всяка делнична утрин зрителите. В ранния следобед вече се носеха легенди за новия тандем - чаровницата Виктория Петрова и Светльо Иванов. Други пък твърдяха, че Цветанка Ризова може временно да поеме "Тази сутрин", но близки до дамата им опонираха, че тя и Митко Цонев набират все по-висок рейтинг с "Лице в лице" и са бетон в късния делничен следобед. Трети пък твърдяха, че спряганата за заместник на бременната Лора Крумова в "Тази събота" и "Тази неделя" Генка Шикерова може спешно да стане водещ на "Тази сутрин". "Има много желаещи за водещи, даже най-невероятни имена. Оглеждат се всички варианти, за да върви сутрешният блок нагоре", обясниха от телевизията. Оттам не са сигурни дали до понеделник ще са готови с новия екип. От 26 август на екран се връща "Преди обед" от 9,30 ч с Десислава Стоянова и Сашо Кадиев.

Ситуацията с шпионските игри и залаганията вървеше с пълна сила и из коридорите на Нова тв, където от 2 септември се местят Ани Цолова и Виктор Николаев. Там никой не знаеше дали популярната двойка ще води "Здравей, България", или ще им бъде поверено ново предаване. Из телевизията се заговори, че не е изключено двамата да правят вечерен политически обзор, който да върви на гърба на "Лице в лице" с Цветанка Ризова и Димитър Цонев. От Нова тв бяха категорични, че предаването на Милен Цветков е непоклатимо и остава в същия час всяка делнична вечер. Никой от шефовете в Нова не се нае да обясни дали ще има промени в "Здравей, България" и нови публицистични предавания. Ръководството на телевизията, по подобие на колегите си от bTV, пази в тайна плановете си и с кого преговаря.

"Истински шпионски войни се водят", категорични са новинари в двете телевизии.
Екипът на Росен Петров и "Нека говорят" също ще имат ново попълнение. Очаква се Жени Марчева да прави интервютата в стил "Опасно близо". След лятната ваканция предаването се връща на екран на 1 септември.
Изгрялата с рубриката "Опасно близо" Диана Найденова пък ще се раздели с TV7. Тя се премести в ръководената от Николай Бареков телевизия, но в момента е в творчески отпуск. Дамата имала две предложения за работа от есента, но си дала срок до средата на септември да даде отговор в кое начинание се впуска. "Стандарт" научи, че едната от офертите на Найденова е да стане програмен директор на Канал 3.

Гала и Милен Цветков се връщат на 9 септември

Предаванията на Гала и Милен Цветков се връщат в ефира на Нова тв на 9 септември. Чаровната брюнетка е подготвила изненада за зрителите. Голямото завръщане "На кафе" след лятната ваканция ще стане от стъклената къща на "Биг Брадър" в Paradise Center.

Два дни по-рано с нови сили в ефира на Нова тв ще се появи и Люба Кулезич. Предаването на Сашо Диков - "Дикофф", също се връща след ваканция в събота надвечер. Първите гости на популярния журналист ще видим на 14 септември. Ден по-късно феновете на "Всяка неделя" ще могат да видят първите за тази есен разговори на Кеворк Кеворкян с наши и чуждестранни интелектуалци, които са негова запазена марка.

9 септември е датата, на която ще започне и музикално шоу номер 1 в света X Factor по Нова. В него се впуска дъщерята на българската актриса, певица и писателка Ваня Щерева - 16-годишната Мила. Тийнейджърката впечатли журито със собствена интерпретация на вечния хит на Крис Айзък Wicked Games. Срещу нея в музикалното шоу ще се изправи и връстничката й Виктория - дъщерята на Господин Господинов-Гепи от група "Стейн".

БГ звезда от Острова в кулинарно шоу по bTV

bTV стяга няколко нови проекта от есента, с които ще прикове зрителите пред малкия екран. От телевизията вече обявиха мегариалитито си "Африка: Звездите сигурно са полудели", което вече се снима на Черния континент. 15 родни звезди, сред които Георги Тошев и рапърът Бобо, се впуснаха в приключението. Те вече изпълняват задачите на продуцентите, а сървайвърът им ще видим тази есен в ефира на телевизията. Водещите на шоуто Антон Хекимян и Яна Грудева пък стриктно ги дебнат кой как се справя с мисиите си.

От телевизията обаче замислят и още изненади - топзвездата на Великобритания - българката Силвена Роу, се връща в родината си тази есен. Популярната в кралството нашенка ще участва в нов кулинарен формат по британски лиценз - суперуспешното шоу "Щипка сол". Спектакълът с екзотичните вкусотии ще се вихри в праймтайма на телевизията. Силвия Роу е шеф-готвач, тв лице и писател. Тя е родена в България и е наследила от баща си романтичното и бохемско отношение към живота и готвенето. Част от кариерата на Силвена са редица изискани лондонски вечери за знаменитости - от кралски особи до рок звезди, а вдъхновяващият й стил на готвене я води до позицията на кулинарен консултант във филма на Дейвид Кроненберг от 2007 г. "Eastern Promises".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай