Шок в Уиндзор! Чарлз попари най-близката приятелка на Елизабет

Нови промени от краля

Шок в Уиндзор! Чарлз попари най-близката приятелка на Елизабет | StandartNews.com

След получаване на нова длъжност в двореца, Крал Чарлз III започна да прави промени. Освен изселването на по-малкия си син - принц Хари и жена му Меган, той принуди и най-доверения помощник на майка му кралица Елизабет II да се изнесе от семейното имение.

В актуализирано хартиено издание "Придворни" журналистът Валънтайн Лоу пише, че Анджела Кели е вярвала, че ще ѝ бъде позволено да живее във вилата в Уиндзор Хоум Парк, след като дългогодишната й "приятелка" почине. Уви, бившата лична асистентка на Кралицата не живее вече в имота, според инструкциите на Чарлз, твърди книгата. 65-годишната Кели започва да работи за Елизабет II през 1994-а като неин гардеробиер. Тя е отговаряла за дрехите и бижутата на монарха. С течение на времето обаче ролята ѝ се разширява. "През последните години от живота на покойната кралица нямаше никой, който да е бил по-близък с нея от Анджела Кели", пише Лоу, цитиран от "Page Six", предава "Дарик".

"Официалната ѝ титла бе личен асистент, съветник и куратор на Нейно Величество кралицата. Освен тази длъжност тя бе и нейна приятелка, човекът, който се грижи за нея повече от всеки друг."

Докато Елизабет бе още жива, се споменава, че Кели е имала стая на същия етаж, на който са частните апартаменти в кулата "Аугуста". Дългогодишните служители, които работят за кралското семейство, обикновено получават жилища в кралското имение - практика, наречена "жилища по милост и благоволение".

Дни след смъртта на Кралицата обаче става ясно, че Анджела Кели - въпреки лоялността си към Нейно кралско височество - няма да получава повече тази привилегия. "Последваха преговори, в които бе предложено Чарлз да ѝ купи дом близо до Шефилд, за да бъде близо до внуците си", пише още Лоу, който допълва, че след смъртта й домът ще бъде върнат на короната.

"Анджела не беше за всички, но въпреки това Кралят не желаеше да я види бездомна", споделя източник пред Лоу. "Оставам с впечатлението, че той просто не искаше да живее в съседство с нея".

Когато Елизабет II умира през септември 2022-а, най-доверената й асистентка споделя в социалните мрежи, че е дълбоко засегната от загубата. "Днес е много тъжен ден за мен. Сбогувах се с най-добрата си приятелка."

Малко преди коронясването на Чарлз през май тази година Кели отново се включи в социалните мрежи, като публикува снимка на градината си в Instagram. "Подготвям се да се сбогувам. Най-сетне се местя в новия си дом, който ще мога да нарека мой", написа тя под снимката. Въпреки близките си отношения с Кралицата, Анджела бе противоречива фигура в двореца. Тя се скара с принц Хари и Меган Маркъл преди годежа на двойката през 2018-а. Херцогът на Съсекс твърди в мемоарната си книга "Spare", че тя се е опитала да спре 41-годишната херцогиня на Съсекс да носи тиарата, която първоначално е избрала от частната колекция на баба му.

Дори историкът Робърт Лейси пише в "Битката на братята", че Хари изпаднал в ярост, когато Анджела уж казала на бъдещата булка, че не може да вземе назаем тиарата, която иска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай