Шофьорът от Лесидрен: Жертва съм на чуждо бясно каране

Шофьорът от Лесидрен: Жертва съм на чуждо бясно каране | StandartNews.com

Филип Михайлов отрича да е имало гонка, прехвърля вината на друг шофьор

Обвиненият за смъртта на две деца край Лесидрен за пръв път сподели своята версия за инцидента. Според него, той е станал жертва на бясното шофиране на други. Припомняме, че съдът в Ловеч вчера изненадващо освободи 28-годишния Филип. Сега само венците и снимките на двамата загинали младежи на пътя преди Лесидрен напомнят за трагедията. И спомените у Филип.

„Чувството? Това нещо не може да се опише - голяма мъка, голяма тъга. Аз не съм лош човек, който се занимава с някакви безумия", заявява Филип Михайлов, който е обвинен за катастрофата край Лесидрен, пред Нова телевизия.

След два месеца в ареста Филип отново е у дома. Имал е време да премисли станалото, но не и да забрави. „Чувствам се виновен, няма как да не се чувствам виновен. Но просто бях на неправилното място, в лошия момент", заявява Филип.

Шофьорът разказва, че гонка не е имало. С Ален се срещнали случайно около заведението в центъра на Лесидрен, внезапно обаче другият шофьор започнал да го засича и да скъсява дистанцията. Докато не се случило най-лошото.

„Нямаше превишена скорост. Даже съм шофирал в границите на нормалното. Самият спирачен път го показва", заяви Филип. „Това не са мои приоритети - да ходя да си правя състезания. Не можеш ти да си тръгнеш по пътя и да си караш нормално и да те въвлекат в такава беда, в такава беля. Едно голямо нещастие!", каза още той.

За липсата на гонка потвърждава и другият шофьор – Ален. Оттук нататък обаче версиите им с Филип се разминават. „Аз вървях след него, но не съм го затискал. Намалих, защото децата бяха там. Минах покрай тях и аз си продължих. На връщане видях какво е станало", обяснява Ален.

Според местните пътят късно вечер се превръща в арена на високи скорости и свистене на гуми. Доказателство за това са именно ивиците на асфалта. Оттук нататък крайното решение ще вземе съдът, а дотогава Филип остава у дома.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай