Шофьорът на цистерната се държал 2 часа на мускули

Шофьорът на цистерната се държал 2 часа на мускули | StandartNews.com

Страхотна воля и мускули е показал шофьорът на цистерната, която се обърна вчера на магистрала "Хемус". Кабината на камиона увисна над 128-метровата пропаст. Освен това 28-годишният мъж е имал и късмет.Той е висял на раменете си близо два часа през отворения прозорец на превозното средство. Това разказа пред журналисти Кирил Дикански, един от спасителите, участвал в акцията, цитиран от БТВ.

Дикански влязъл в кабината, където видял как върху висящия шофьор имало натрупани изпочупени предмети, дори и спален дюшек. Кабината на цистерната се крепяла само на един от четирите болта, с които трябвало да бъде захваната. Другите три били скъсани при инцидента с превозното средство. След като Дикански успял да влезе в кабината при шофьора, той го вързал и така 28-годишният Станимир Стояно бил изтеглен от камиона.

Цистерната не е била пълна с газ, каза директорът на Националната пожарна Николай Николов. В камиона е имало само десет процента от количеството, което цистерната е можела да превозва. Операцията по изтеглянето на камиона е продължила до два през нощта. Николай Николов посочи, че първоначално е обмислян вариантът спасителната операция да бъде извършена с хеликоптер.

Ветровете в прохода Витиня обаче, както и опасността от завихрянето на въздуха над кабината на камиона, биха били фатални, както за откъсването ѝ, така и за самия вертолет. Затова и на мястото на инцидента били изпратени спасителни екипи от София, Елин Пелин и Ботевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай