Шеф Никола от Хелс Китчън устрои звездна кулинарна битка

12 участници бяха разделени на два отбора, а капитани им бяха най-красивата синоптичка Ева Кикерезова от БНТ и Мисис България Станислава Андреева

Шеф Никола от Хелс Китчън устрои звездна кулинарна битка | StandartNews.com

Любимецът на зрителите на Хелс Китчън шеф Никола Симеонов устрои звездна кулинарна битка, по време на първия си обучителен курс. 12 участници бяха разделени на два отбора, а капитани им бяха най-красивата синоптичка Ева Кикерезова от БНТ и Мисис България Станислава Андреева. Двете дами се справиха като истински професионалисти в кухнята и много умело нахъсваха отборите си. Помагаха им учениците от 11 и 12 клас на Професионалната гимназията по туризъм, в чиято сграда на Дунав 30 се проведоха обученията.

Темата бе Италианска кулинария и участниците сготвиха на вкусните домашна паста карбонара, ньоки с рукола, ризото с пуширани круши, аранчини и тортелини с ръчно направена рикота. А на финала всички получиха сертификати и се снимаха с шеф Никола за спомен.

В обученията може да се включи всеки, който обича да готви, следващата дата е 24.10, като записването става в страницата Готви с шеф Никола Симеонов или на телефон 0888369133. Ники обещава и всеки път да кани и по две гост звезди, на които кулинарните умения не са им чужди. Обученията ще бъдат снимани на живо и ще се излъчват във ФБ страниците Никола Симеонов/Nikola Simeonov, Готви с шеф Никола Симеонов и в най-голямото ФБ списание ХайЛайф, където можете вече да видите видео и снимки от отминалите звездни битки.

"Идеята ми дойде след "Хелс Китчън", когато много хора започнаха да ме търсят с най-различни кулинарни въпроси. Прекарвах доста време, отговаряйки им, и просто реших да създам свой курс за италианска кухня, тъй като почти цял живот съм работил в италиански ресторанти. За съжаление, заради Covid-19 излязохме в карантина и компенсирах с лайфовете във фейсбук. Те се приеха много добре и това ме мотивира още повече, когато се успокои положението покрай вируса, да направя курс, реален, далеч от виртуалното пространство, за да съм максимално полезен на интересуващите се от моите рецепти и съвети. За да предам най-големите тънкости за ястията, потърсих и партньорство с верига, която предлага най-висококачествени продукти, и много се зарадвах, че именно хипермаркети HIT, които отскоро са с ново име – HIT Max, и онлайн магазинът shop.gladen.bg, който предлага цялото им разнообразие от стоки, се отзоваха на поканата" - разкрива завесата шеф Никола и допълва: "От малък се интересувам от готвене. А един ден мечтая да отворя ресторант със звезда Мишлен в България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай