Шарън Стоун платила от джоба си за Ди Каприо

Така тя осигурила участието му в "Бърз или мъртъв"

Шарън Стоун платила от джоба си за Ди Каприо | StandartNews.com

Шарън Стоун е платила хонорара на Леонардо Ди Каприо за участието му във филма „Бърз или мъртъв“. От судиото „ТрайСтар Пикчърс“ пробвали за ролята на Хлапето много младежи, включително 19-годишния Лео, но шефовете не искали да сключат договор с него. Това си спомня Шарън Стоун в биографичната си книга „Красотата да живееш втори път“.

Актрисата, която изпълнява и една от главните роли в уестърна от 1995-а, е и продуцент на лентата. По онова време Лео Ди Каприо е в началото на кариерата си, още не се е снимал в „Ромео и Жулиета“ (1996) и „Титаник“ (1997) , които ще го прославят в цял свят и ще го превърнат в любимец на публиката.

Шарън Стоун е една от първите, които забелязват какъв огромен потенциал се крие в неизвестния тогава актьор. „Това момче беше единственото, което премина успешно прослушването. Той бе единственият, който изигра правдоподобно сцената, в която плачеше и молеше баща му да го обикне, иначе ще умре“, разказва Стоун.

Тя е настояла пред „ТрайСтар“ именно Да Каприо да бъде взет. „От студиото ми отговориха, че ако наистина толкова силно желая да участва в този филм, трябва да му платя от собствения си джоб. Така и направих“, признава номинираната за „Оскар“ холивудска звезда.

Шарън Стоун също така се е преборила и за Сам Рейми, който режисира „Бърз или мъртъв“. Той е бил известен като режисьор на нискобюджетни филми на ужасите. Стоун уговорила продуцентите, заявявайки, че Рейми ще им излезе почти без пари, защото ще работи за налагане на името си, пише БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай