СГС отложи екстрадацията на Брендо в Румъния

СГС отложи екстрадацията на Брендо в Румъния | StandartNews.com

София. Делото за искане на екстрадиция на Евелин Банев - Брендо в Румъния отново бе отложено от Софийски градски съд (СГС), този път за 16 декември.

Магистратите изискаха оригинала на постъпилия материал от наказателната колегия на съда в Букурещ, както и справка за висящите наказателни производства срещу Банев, като се посочат номерата им, и на какъв етап се намират те.

На 28 октомври делото също беше отложено, за да може да бъде поискана допълнителна информация от румънската страна за основанията за предаването на Банев и за периода, в който трябва да бъде на румънска територия.

Софийският градски съд го призна за виновен за организиране на престъпна група и пране на пари, за което бе осъден на седем години и половина затвор. Срещу Банев се водят дела у нас, в Италия и в Румъния.

В Италия той получи 20 години затвор за трафик на кокаин. Румънските власти искат Банев да бъде екстрадиран, за да бъде съден за трафик на наркотици.

Брендо беше арестуван през май миналата година при спецоперацията „Кокаинови крале". При нея бяха задържани 30 души, част от тях българи, като Банев е сочен за лидер на групата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай