Съветник по кризите на Дянков поема "Арена Армеец"

Съветник по кризите на Дянков поема "Арена Армеец" | StandartNews.com

София. Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков представи днес новия директор на зала "Арена Армеец" София - Ивайло Георгиев, който заменя на поста Венцислав Генков.  Досега Георгиев е бил съветник на вицепремиера Симеон Дянков.

Както Агенция Стандарт Нюз съобщи, премиерът Бойко Борисов уволни досегашния шеф.

"Знаете, че управлението и правилното менажиране на един такъв голям спортен обект като зала "Арена Армеец" София изисква съчетание от много качества и предвид това, че в последно време управлението на залата не беше в най-добрата си светлина, настъпиха някои промени, каза Свилен Нейков.

При последните събития в залата работата на паркинга не беше такава, каквато трябва да е по предназначение. И по този повод премиерът на България Бойко Борисов е неприятно изненадан, защото всеки човек отива в залата, за да си почине и да прекара приятно времето си на спортно или друго мероприятие, а той попада на задръствания и неуредици при паркирането и влизането в залата.

Основното недоволство на премиера е свързано с добрата работа на един голям спортен обект, който в течение на времето се вижда, че изисква много по-добро управление.

Знаете, че имахме проблеми и със застъпване на заявки за провеждане на състезания от различни федерации, както и с благотворителното мероприятие за спортния журналист Рачо Колев, за което е взет наем. Това ще бъде поправено и сумата за наем ще бъде възстановена. Занапред господин Георгиев ще се справя с всякакви подобни задачите и ще работи за по-доброто управление и менажиране на зала "Арена Армеец" София", каза министърът.

"Аз съм съветник по кризисните въпроси на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Завършил съм физика. Занимавал съм се основно с управление на кризи и кризисни комуникации. На този етап не бих могъл да коментирам следващи стъпки, но след като се запозная със състоянието на "Арена Армеец", ще мога да коментирам нещата в детайли, каза при представянето си Ивайло Георгиев.

Трябва да се направи един добър маркетингов план, защото залата е едно от новите лица на София и трябва да бъде представена добре както в България, така и извън страната", допълни той.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай