Сатурн ни зарежда с чиста енергия. Но ни прави особени

Отложете влюбването и амбициите си за нова работа за след рождения си ден

Сатурн ни зарежда с чиста енергия. Но ни прави особени | StandartNews.com

* Почистете дома си, изхвърлете ненужните вещи

* Отложете влюбването и амбициите си за нова работа за след рождения си ден

Мистериите на Слънчевата система впечатляват човечеството от дълги години насам. Една от най-мистичните такива в Млечния път е планетата Сатурн. Тя има изключително значение за астролози и нумеролози.

Чувствали ли сте се в дните около рождения си ден потиснати, изнервени, прекалено умислени или пък да сте емоционално неустойчиви? Ако отговорът ви е "да", значи със сигурност сте усетили прословутата Сатурнова дупка.

40 до 45 дни преди нашия рожден ден ние ставаме жертва на ударите на Сатурн. Небесното тяло извършва движение за всеки зодиакален знак по ред. Дойде ли това време за нас, означава, че можем да изпаднем в Сатурнова криза.

В този период от време се извършва цялостно изследване на информацията за човека и той се презарежда с нова и по-чиста енергия.Тя ще е необходима за следващата ви биологична година.

Не се ли възползвате  от уроците на планетата с пръстена, ще се хабите излишно в безполезни занимания и бавно ще започнете да потъвате в дупката. Възможно е да изтощите докрай организма си и понякога дори да се разболеете, следствие на емоционален стрес.

Обикновено преди рождения си ден всеки човек започва да чувства нервност, умора, безпокойство, апатия, дори може да изпадне в депресия.

Грешките стават все повече, а позитивните решения - по-малко. Неусетно някои от бъдещите рожденици се превръщат в егоисти.

По време на Сатурновата дупка обаче, интуицията на хората се изостря. Ще ви е необходимо повече спокойствие и съсредоточеност, за да предотвратите неприятни събития - евентуални обири и дори физически посегателства. 

Астролозите и нумеролозите изучават Сатурн с особено внимание. Заедно с другата мистериозна планета Плутон те спадат към графата "планети с негативно влияние". На това небесно тяло обаче, не дължим само трудните моменти в нашия живот.

Благодарение на вниманието на Сатурн  ние можем да израснем, да станем по-силни и да се вгледаме повече в ударите на съдбата.

В един период от време можем дори да установим, че всичко е било справедливо и да трансформираме себе си към едно по-добро бъдеще.

В много от случаите мистериозната планета ни учи да бъдем по-дисциплинирани, търпеливи, разумни, като дори и помъдряваме.

Разрушаващата сила на Плутон пък е огромна, но не и безцелна. Тя ни дарява с уроци, чрез които забравяме старото и получаваме едно ново начало. Планетата тренира слабите ни места, но не трябва да приемаме това като мъчение, а като начин да се усъвършенстваме. Така ние преосмисляме живота си, отсяваме нужното от ненужното.

Оставете новите начинания, амбициите си за нова работа или влюбванията си за времето след рождения ви ден.

Не си задавайте излишни въпроси, не изпитвайте терзания за това какво е било и как е трябвало да бъде.

Не мислете какво ви очаква в бъдеще. Всичко трябва да се случва тук и сега.

Почистете дома си, за да се отървете от стари и безполезни вещи. Направете макар и малко обновление за посрещане на новата година от живота си в една по-добра атмосфера.

Разхождайте се на чист въздух.

Поддържайте баланса на своя собствен свят, казвайте по-често думата "Благодаря!", давайте от сърце, за да получавате и звездите ще ви дарят с това, което искате.

На 9 март 2005 година сондата "Касини" на НАСА откри метан на един от спътниците на планетата Сатурн - Енцелад. Оттогава насам пред учените възниква въпросът дали този газ притежава биологичен произход.

Доскоро изследователите не бяха сигурни дали наличието на метан се дължи на някой от познатите геохимични небиологични процеси.

Но вече са убедени, че това не е така. Каква е причината? Нито един известен геохимичен процес не може да възпроизвежда количества метан, засечени на Енцелад, пише списание "Нейчър".

На Енцелад или има живот, или става въпрос за някакво явление, което науката все още не познава.

Учените са направили опит да разберат дали могат земните микроби, произвеждащи метан, да разяснят изключително голямото количество от газа, намерено от сондата "Касини".

Този тип микроби са известни като метаногени и биват издирвани на морското дъно, което Енцелад притежава. Това търсене обаче изисква трудни мисии за дълбоко гмуркане. 

Поради тази причина изследователите са използвали изкуствен интелект, както и математически модели на химични процеси, познати за науката на нашата планета Земя. Те могат да генерират такова количество метан.

Смята се, че засега няма друго познато обяснение, освен биологичния произход на газа.

Любопитни факти за Енцелад са, че той е с диаметър около 500 метра и е шестият по големина спътник на планетата Сатурн.

Самата луна е покрита с дебел слой лед. Той е разкъсан от кратери, които изригват периодично и от тях излизат огромни струи вода. Така учените са разбрали, че там има вода в течно състояние.

На повърхността на спътника температурата е прекалено ниска, за да има живот. Учените в момента не могат да отгатнат какво има под леда.

Не е ясно също дали изригванията са резултат от земетресения или от движението на самия лед.

На нашата планета Земя на дъното на океаните има хидротермални отвори, около които учените са установили различни видове живот. Въпреки екстремното налягане и температури.

Смята се, че е възможно такива отвори да съществуват и на Енцелад,

Сондата "Касини" и химичните съединения, които е открила, като метан, дихидроген и въглероден диоксид, са сходни с тези на Земята и са резултат на наличието на живи същества.

Съществува и друго обяснение. Много възможно е на Енцелад да има и геохимични процеси. Те не са познати за Земята.

В момента не се очакват специални мисии за изследване на Енцелад.

Но е възможно разработеният матетематически модел да се използва при оценката на потенциала за наличие на живот на екзопланети.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай