Само за баровци! Продават на търг замъка на Самоковеца (СНИМКИ)

Цената на двореца, който е атракцията на Боровец, вече падна

Само за баровци! Продават на търг замъка на Самоковеца (СНИМКИ) | StandartNews.com

Замъкът на Косьо Самоковеца в Боровец отново се продава на търг. Този път за 2,5 милиона евро, съобщи „Телеграф”, позовавайки се на справка в агенция за луксозни имоти.

Цената е без ДДС и без комисиона от купувача. Може да се вземе и под наем за 2500 евро на месец с минимален срок от една година, което е 30 000 евро. Обикновено го наемат за снимане на филми.

Преди повече от година вдовицата на Димитров Ангелинка продаде имението за над 8 милиона лева.

Гордостта на Константин Димитров, който бе убит показно в Амстердам, е построена в стила на средновековен дворец на огромен парцел от 4520 квадрата. Замъкът е разположен сред вековна борова гора, на 5 минути с автомобил от центъра на Боровец и кабинковия лифт, рекламират брокерите.

Оформен е по индивидуален дизайнерски проект, изцяло от естествени материали - камък, орехово дърво и кожа. Разполага с открит отопляем басейн, СПА център с джакузи, релакс зона, сауна, фитнес, барбекю. Към него има и гараж за 4 автомобила, моторни шейни и други, както и 2 открити паркоместа.

Фасадата е изцяло от натурален камък, а покривът е меден. Застроената му площ е 780 квадрата с 3 огромни спални, 5 бани, просторен хол и дневна.

Замъкът е на няколко етажа. От масивната входна врата на приземното ниво се преминава във фоайе, а после в огромен хол с кътове за сядане, камина и директен достъп към вътрешния двор на имението. В съседство с всекидневната е изграден пура бар и тоалетна за гости.

От хола се преминава към просторна трапезария за 12 души, разполагаща също с камина. На първия етаж над партера има голяма спалня и холно пространство, камина, гардеробна, баня с душ кабина и вана. Има и втора голяма спалня с холно пространство, камина, баня с тангенторна вана, душ кабина и гардеробна.

На втория етаж има друга голяма двойна спалня с камина, баня и душ кабина. В сутерена е разположена кухня с голяма помощна стая към нея, СПА център с джакузи, релакс зона, сауна за 6 човека, фитнес помещение, тоалетна, душ зона, мокро помещение, гладачна стая, стая за персонал, котелно помещение, сервизно и втора тоалетна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай