Понеделник,

Съдбата на ромите в Гърмен ясна до края на деня

От: Администратор -
1112
Съдбата на ромите в Гърмен ясна до края на деня
A
A
A

Общинският съвет на Гърмен и общината трябва да ни дадат график кога ще настанят временно съответните семейства от кв. "Кремиковци", какъвто е ангажиментът им. 

След като настаняването бъде прието или отказано ще се пристъпи поетапно към принудителното премахване. Това заяви на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Днес Павлова, Калфин, Дончев, Бъчварова проведоха среща в Министерски съвет с кмета на Гърмен Минка Капитанова, председателя на общинския съвет на Гърмен и областния управител на Благоевград. Целта на срещата била да се уточни каква е ситуацията и какви действия ще предприема общината и общинският съвет оттук нататък по закон.

"Целта беше да преодолеем опитите местната власт да си общува с нас през медиите и да ги изслушаме и представим и гледната точка на държавните институции. МС представи позиция, че решаването на казуса с квартал "Кремиковци" в Община Гърмен по отношение на лицата, живеещи там по постоянен или не адрес, е ангажимент на общината, която заедно с Общинския съвет да предприемат действия за тези жители", каза Павлова.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички