Съдът решава за екстрадицията на Брендо

Съдът решава за екстрадицията на Брендо | StandartNews.com

София. Софийски градски съд ще заседава по искането за екстрадиция на Евелин Банев – Брендо. То е изпратено от Румъния, където Банев е искан заради трафик на наркотици.

Това е второ искане за екстрадиция на Брендо от Румъния. Първото остана без резултат, тъй като от румънска страна не отговориха на исканията на България за конкретна информация относно обвиненията срещу Евелин Банев, както и подробности около самата екстрадиция – за разноските, за периода, в който Банев ще бъде в Румъния, дали ще го връщат след всяко заседание и други.

За ареста на Брендо има издадена европейска заповед от съда в Букурещ в началото на февруари по обвинение за създаване на организирана престъпна група с цел трафик на наркотични и психотропни вещества.

Според разследващите наркотици за милиони евро са били пренасяни от Латинска Америка през пристанището на Констанца за Румъния, Испания, Италия, Гърция и други дестинации.

Паралелно срещу него тече и дело в Италия, където той беше осъден на 20 години затвор. Брендо има и присъда от 7 и половина години затвор в България.

През пролетта на тази година дъщеря му Лара беше отвлечена ии два месеца по-късно освободена.

На последното заседание на Софийски градски съд беше решено заседанието отново да се отложи, като се изиска оригиналът на постъпилия материал от наказателната колегия на съда в Букурещ, както и справка за висящите наказателни производства срещу лицето Евелин Банев, като се посочат номерата им и на какъв етап се намират те. Съдът прие на 9 декември, че не следва да бъдат изискани отново гаранции от румънска страна, тъй като такива вече има.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай