Събраха близо 4000 лв. за болни от церебрална парализа деца

Събраха близо 4000 лв. за болни от церебрална парализа деца | StandartNews.com

Менко Менков стана адвокат на годината, Дочка Върбева - съдия, Детелина Ганчева - прокурор 

Каймакът на юридическата общност се събра на благотворителен бал на юристите в столичния хотел "Маринела" в сряда вечерта. За трета поредна година бяха раздадени годишните награди за правосъдие "Темида - цената на истината". Организатори са Балканска медийна асоциация и Софийска адвокатска колегия. Благотворителния бал на юристите се проведе в подкрепа на три болни от церебрална парализа деца - Снежанка от София, Божидар от Нова Загора и Нати от Бургас. От благотворителната томбола, процент от благотворителния куверт и от лични дарения на гостите успяха да се съберат 3900 лева.

Награди бяха раздадени в осем категории - адвокат, съдия, прокурор, нотариус, дело, кантора на годината, правосъдие зад граница и млад юрист. Във всяка категория бяха излъчени 5-ма номинирани от юристи и медийните партньори.

Гран при за цялостен принос в правото получи професор Огнян Герджиков. Всички гости станаха на крака и бурно го аплодираха. Професорът не скри вълнението си и искрената удовлетвореност, че повечето от неговите ученици са успешни юристи, които присъстват на церемонията и получават награди. Негов възпитаник грабна приза за адвокат на годината. Менко Менков си тръгна със статуетката на Темида и благодари лично на преподавателя си проф. Герджиков. За втора година адвокат №1 при дамите стана Екатерина Димитрова. Съдия на 2015 г. стана Дочка Върбева от Апелативен съд в Пловдив. Детелина Ганчева от Специализираната прокуратура е най-добрият обвинител, в компанията на номинираните Веселин Стоев, Десислав Начков, полк. Максим Караджов и Румен Попов. Призът за нотариус на 2015 г отиде при Адела Кац. "Гугушев и партньори" станаха кантора на годината. В категорията Правосъдие зад граница номинирани бяха Бойко Гергинов, Ива Тодорова, Михаил Екимджиев, Ханс Петер Ул и Светозар Арнаудов, който си тръгна със статуетката Темида.

В категорията "Млад юрист" миналогодишната носителка на приза Гинка Христова връчи дизайнерската статуетка на Николета Тодорова.

Пет интересни дела се състезаваха за "Дело на годината ". Призът отиде при кантора "Пенков, Марков и партньори" за успешната защита на "Врана" ЕАД по ревандикационен иск, предявен от Симеон Сакскобуртготски и Мария Луиза Хробок срещу дружеството и държавата, за около 1 410 000 кв.м и около 14,5 млн. лв. данъчна оценка. Заместник-председателят на САК и съветник на президента на UIA адвокат Константин Димитров връчи на почетния президент на Международния Адвокатски Съюз Мигел Лоиназ от името на организаторите плакет за "изключителния му принос към българската адвокатура".
С едноминутно мълчание бе почетена паметта на адвокат Йордан Соколов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай