Рядък делфин, погълнал пластмаса, намерен на брега

В стомаха му имало и балон

Рядък делфин, погълнал пластмаса, намерен на брега | StandartNews.com

Този вид морски бозайници могат да живеят до 36 години

В американския щат Флорида рядък голям зъбат делфин е открит изхвърлен на брега. Това съобщават от Комисията за защита на рибите и дивите животни на Флорида на официалната си Facebook страница.

Делфинът е открит на 23 април на плажа на Форт Майерс Бийч. Той бил силно изтощен, така че пристигналите зоолози приспали животното, за да облекчат положението му.

При изследването в стомаха му са намерени две пластмасови торбички и част от балон. Биолозите отбелязват, че е необходимо да се провери дали животното е страдало от някакви болести, преди да се определи крайната причина, поради което то се е изхвърлило на брега.

"Това откритие още веднъж подчертава необходимостта да се намали употребата на пластмаса за еднократна употреба и да се спре пускането на балони", подчертават биолозите.

Според Националното управление за океански и атмосферни изследвания големите зъбати делфини са защитени от федералния закон за защита на морските бозайници. Тези дълбоководните бозайници могат да живеят до 36 години и се хранят с калмари и риби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай