Русначето, затрупано с пясък, е извън опасност

Русначето, затрупано с пясък, е извън опасност | StandartNews.com

Бургас. 12-годишният Олег Севастянихин проговори след 5 дни кома. Момчето, което бе затрупано от пясък на плажа в Приморско миналия четвъртък, вече е в съзнание. От събота пък диша самостоятелно. Това съобщи началникът на реанимацията в МБАЛ Бургас д-р Антон Григоров. Няма опасност за живота на малкия летовник, допълни той.

Мозъчният оток на Олег е изчезнал. Той движи свободно ръцете и краката си. Докторите все още се тревожат да не развитие пневмония, тъй като детето е погълнало пясък и дишането му е било силно затруднено.

Олег говори, но все още не е разпитан за инцидента. Момчето общува само с родителите си и с лекарите във връзка със здравословното му състояние. Медиците предполагат, че е възможно от инцидента да останат психоемоционални травми. Затова със съдействието на руското консулство в Бургас търсят психолог, който да разговаря с детето. До 2-3 дни Олег ще бъде преместен от реанимацията в Детско отделение.

Олег пострада, докато бе на спортен лагер в Приморско. Инцидентът стана при игра на плажа. Русначето и приятелите му копаели тунели в пясъка за укритие. Според свидетели дълбочината на дупката, изкопана от Олег, е била около 1.50 м, а ширината - около 80 см. Детето било на дъното на тунела, когато пясъкът отгоре поддал и върху него се срутила огромна маса. Момчето бе 20 минути в пясъчния капан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай