Руменова иска пълен одит на Сметната палата

Руменова иска пълен одит на Сметната палата | StandartNews.com

Ще бъде обявен конкурс за сто работни места в институцията

София. Трябва да се направи цялостна проверка на дейността на Валери Димитров и работата на Сметната палата. Това съобщи новият председател на институцията Лидия Руменова в сутрешния блок на ТВ 7. Тя уточни, че ще се обърне към Народното събрание (НС) с искане за създаване на независима експертна комисия, която да извърши пълен одит на палатата.

По времето на ГЕРБ колегиалната форма на управление на Сметната палата се оказа неудобна и тогавашният председател Валери Димитров наложи еднолично управление. За последните пет години Народното събрание не е разгледало нито един отчет на Сметната палата, което показва пълна незаинтересованост към това как се харчи общественият ресурс, обясни Руменова.

Председателят на Сметната палата каза още, че трябва да бъде поставен въпросът за дейността на "Авиоотряд 28", за която има три напълно противоречащи си едно на друго решения. Има вероятност да се направи нов одит на авиоотряда, но не пожела да каже срок, в който това да се случи.

Бюджетът на Сметната палата също ще бъде разгледан, каза Руменова и уточни, че има сигнали за това, че предшественикът й е изхарчил повече пари по време на едноличното си управление, отколкото когато палатата е била колегиален орган.

В момента в Сметната палата има сто свободни работни места, за които ще бъде обявен конкурс, обяви Руменова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай