Румънци без пари свалени от влака за София

Румънци без пари свалени от влака за София | StandartNews.com

Без пари си за никъде. Дори и да пътуваш за родината си. Това разбраха четирима румънски граждани, които опитаха да се возят гратис във влака Кулата – София. Кондукторите обаче преди жп гарата в Благоевград установили, че въпросните пътници нямат билети, нито пък имали пари да си закупят, за да стигнат до столицата ни.

Обясненията им, че работили 5-6 месеца в Гърция, но не слуичли на работодател, тъй като не им платил и едно евро, не трогнали по никакъв начин контрольорите. Гръцките митничари ги пуснали в страната ни през границата, за да не се занимават с тях, а ние да се чудим какво да прави срумънците, споделиха гранични полицаи. Четиримата мъже са свалени от влака по обяд в неделя и кондукторите са уведомили Граничен полицейски участък – Благоевград.

При проверката е установено, че румънците нямат никакви криминални прояви, имат всички необходими документи и наистина са работили в Гърция няколко месеца. Но не са им платили, както често се случва и с българските гастарбайтери. „Другите пътници леко се притеснили, че ги смъкват от трена заради съмнения, че са някакви опасни хора. Бързо обаче им е обяснено, че просто нямат билети и пари в себе си", споделиха гранични шефове. Служители на ГПУ –Благоевград са упътили четиримата румънци до главен път Е-79, където да спрат на автостоп свои сънародници и да се доберат до Румъния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай