Румънският шофьор остава окончателно в ареста

Румънският шофьор остава окончателно в ареста | StandartNews.com

София. Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста румънския шофьор, предизвикал с цистерната си верижна катастрофа на пътен възел "Яна", където загинаха двама души. При инцидента на 19 август загинаха на място двама души, а петима бяха настанени в болнични заведения.

Причина за катастрофата е несъобразената с пътната обстановка скорост, с която се е движел 46-годишният румънец Мариан Вилку. По магистралата румънецът се е движел със скорост от 118 км/ч, натиснал спирачки, но в момента на катастрофата скоростта намалила едва до 108 км/ч.

7 свидетели, експертни справки, протокол за оглед са сред доказателствата, които цитира прокуратурата, за да докаже, че румънецът е виновен за катастрофата. Така стана ясно, че във фаталния следобед в района около 2-3 км. преди разклона за гара Яна е имало огромно задръстване и движението е било почти спряло.

Ако прокуратурата докаже обвинението, делото влезе в съда и Мариан Вилку бъде осъден, той може да получи от 3 до 10 години затвор, информира още БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай