Ринго: Джон откачи - помисли се за Христос

Пенсионирах се, когато ми писна да гледам задниците на останалите в групата, споделя барабанистът на „Бийтълс“

Ринго: Джон откачи - помисли се за Христос | StandartNews.com

Ринго Стар, който заради пандемията вдигна само онлайн купон за 80-ия си рожден ден, винаги е бил известен и с пиперливия си език. Легендарни са майтапите му от сорта на „Барабанистите имат лош късмет – постоянно гледат задниците на останалите от групата. Когато ми омръзна, се пенсионирах“ и „Харесвам Бетовен – особено стиховете му“. Той е сър Старки и има своя звезда в Залата на славата на рокендрола като солов изпълнител. Не го броят сред основателите на най-известната рок банда в света, тъй като наследява палките на Пийт Бест. Всички харесват стила на Ринго, а самият той пее, та се къса в „Love Me Do” и дори е водещ вокал в „Yellow Submarine“. Маестрото на ударните дори пише някои от текстовете на „Бийтлъс“, като най-популярната му авторска песен е „Octopus's Garden“ от култовия албум „Abbey Road“.

След като групата се разпада заради непоносимостта между Джон Ленън и Пол Макартни, ловко подглаждана от Йоко Оно, кариерата на Ринго продължава на големия екран. През 1971-а той получава роля в италианския спагети уестърн „Слепият човек“. По това време той все още е женен за Маурийн Кокс, майка на трите му деца - Зак, актуалният барабарист на „Ху“, Джейсън и Лий. През 1980-а на снимачната площадка на филма „Пещерният човек“ Ринго се запознава с Барбара Бах, за която е женен и до днес. Днес той продължава да издава албуми и да обикаля на турнета с Ringo Starr & His All-Starr Band. Притежава над 300 милиона паунда, страхотно имение и не дава интервюта под път и над път. Не пие алкохол от 1988 година – тогава за последно се отдава на няколкодневен запой, който директно го изпраща за  няколко месеца в медицински център в Аризона. „Изпих си дозата. Вече знам, че да си трезвен, не е порок“, признава Ринго, който заема 22-ро място във вечната класация на барабанистите в рок музиката. Неслучайно Джон Ленън го нарича „сърцето на „Бийтълс“.

„Понякога гледам снимки от концерти или слушам записи с приятели. Гледам, слушам и се чудя: не съм болен, нито съм луд, но защо, за Бога, не помня кога се е случило всичко това“, коментира Ринго Стар. И твърди, че „Бийтълс“ престава да съществува заради липсата на онази енергия, която ги обединява в началото на пътя им. „Бяхме станали прекалено различни, за да се изживяваме като едно цяло – както беше в онези велики времена. Винаги идва този момент“, споделял е Ринго. Всъщност той осъзнава, че повече нищо няма да бъде същото, след като Джон Ленън свиква колегите си на среща в "Епъл" и им казал: "Има нещо много важно, което трябва да ви съобщя – аз съм Исус Христос. Завърнах се. Това е!". Ринго реагирал пръв: "Окей, закриваме съвещанието, по-добре да отидем на обяд“ и хванал под ръка силно надрусания Джон, който още няколко часа продължил да обяснява на всеки срещнат, именно той че е синът Божи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай