Разследват трима курсанти от Академията на МВР

Разследват трима курсанти от Академията на МВР | StandartNews.com

Тримата стреляли във въздуха

На 1 март към 3.00 часа в дежурната част на столичната дирекция на вътрешните работи е получен сигнал за нарушаване на нощната тишина в района на бул. "Цариградско шосе" - чули се няколко изстрела. В резултат на предприетите бързи оперативни и заградителни действия, служители на СДВР локализирали автомобил в района на бул. "Тодор Александров" и "Димитър Петков" и го спрели за проверка.

В хода на проведените действия е установено, че в колата пътували трима младежи, курсанти в Академията на МВР, видимо употребили алкохол. По първоначални данни двама от тях са произвели изстрел във въздуха с оръжие. Шофирал е техен познат, който според резултата на дрегера, не е употребил алкохол.

Тримата курсанти били отведени в столичното Трето РУ, където са им снети обяснения. На базата на изготвена докладна записка до ректора на Академията на МВР, срещу тримата е образувана дисциплинарна проверка.

"Ако не бях поискала оставката в понеделник заради реакцията против новия закон за МВР, щях да я поискам заради инцидента с курсантите. Тези младежи са си позволили неща, които не би трябвало да си позволяват", заяви в кулоарите на парламента Румяна Бъчварова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай