Разкриха нелегална рафинерия за дизелово гориво край Летница

Разкриха нелегална рафинерия за дизелово гориво край Летница | StandartNews.com

Разкриха нелегална рафинерия за производство на дизелово гориво и петролни продукти край Летница. Това съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Между 60 и 150 тона гориво на месец е излизало от нелегалната мини рафинерия в Летница. Това каза за „Фокус" Валентин Вълков, прокурор от Окръжна прокуратура – Ловеч във връзка с установената нелегална рафинерия в град Летница, област Ловеч.

Окръжният прокурор поясни, че същинските процесуално следствени действия са започнали през вчерашния ден, като при обекта е поставена охрана и наблюдение от Областната дирекция на МВР. „Вчера сутринта започнахме действия – огледи, изземване на проби. Заварихме цистерни, пълни с продукти, вътре и извън сградата. Оттук насетне е въпрос на експертиза да установим какъв продукт се съдържа, дали е заготовка и в коя от цистерните вече има готово дизелово гориво, което е за реализация", подчерта Вълков.

Той уточни, че в хода на разследването ще се изясни от кога рафинерията е действаща и каква точно продукция е реализирана до момента. „Имаме първоначални данни за реализацията на продукцията, но това трябва да се документира и по съответния ред да се докаже", обясни окръжният прокурор. Той каза още, че Окръжната прокуратура в Ловеч знае кои са собственици на сградата.

Вълков коментира, че количеството гориво, което е излизало от мини рафинерията в Летница, никак не е малко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай