Разбиха група за кражба на банкомати в страната

Разбиха група за кражба на банкомати в страната | StandartNews.com

Пловдив. Трима молдовски граждани са задържани, след като в продължение на месец са разбили и ограбили три банкомата. Единият от престъпниците е с двойно гражданско, второто от които българско и живее постоянно под тепетата, а другите са пътували от Молдова, за да вършат престъпленията.

Мъжете са действали на територията на цялата страна, но са задържани след операция в Пловдив, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. По думите на Районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова групата е успяла за разбие банкоматите в три пловдивски села - Ръжево Конаре, Устина и Труд, като от трите устройства са откраднати общо 33 000 лева.

Тримата грабели в тъмната част от денонощието, като са били снабдени с устройства за заглушаване на сотовете и за разбиване на машините. Мъжът с молдовско-българското гражданство е осигурявал квартирата и съоръженията на другите двама от престъпната група. До момента парите не са открити.

Предстои към обвинението към тримата да се прибави и още едно - за обир на банкомат в Русе, откъдето тримата са отмъкнали 43 000 лева. Двамата молдовци са в ареста, а пловдивчанинът с двойното гражданство е под парична гаранция навън. Нито един от тримата не е криминално проявен. В хода на разследването е установено, че са действали още на територията на Русе, Сливен и Варна. Преди да бъде разбита престъпната група е била наблюдавана в продължение на месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай