Райските кътчета на Южното Черноморие. Какво крие замакът в Равадиново

Зашеметяваща крепост

Райските кътчета на Южното Черноморие. Какво крие замакът в Равадиново | StandartNews.com

Южното ни черноморие е наистина зашеметяващо! То разполага с много фестивали,събития, хотелски комплекси, туристически атракции, барове и безкрайно дълги пясъчни плажове. Точно поради тази причина всяка година там идват млади летовници от чужбина, като и ние българите също го предпочитаме. В следващата поредица ще ви покажем 10 от най-интересните локации, които можете да посетите там:

Замъкът още наречен “Влюбен във вятъра” се намира в село Равадиново буквално на 2 километра от Созопол. Той е осъществена детска мечта от архитект Георги Костадинов Тумпалов.

Площта на замъка е 20 декара. Там можете да зърнете хиляди екзотични различни растителни видове.

На това място са обособени  няколко дълбоководни езера. В тях има сладководни риби и водоплаващи птици- бели и черни лебеди, пеликани и патици

За забавление на малки и големи се предлагат игри: "Escape" - за семейства, "Търсачи на съкровище" - за деца, "Седемте смъртни гряха" - за лица над 18 години.

На територията на замъка има още зоо кът, различни скулптури, конна база, винарна, лятно кино, арт галерия и много още.

Замъкът се класира на 3-то място в Европа сред най-посещаваните и красиви замъци и крепости на Стария континент в класацията на European Best Destinations /EDEN/. 

  • Открийте всички райски кътчета по Южното Черноморие в новия брой на вестник "Стандарт" от 28.7.2023

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай