Райкова от "Откраднат живот" чистила офиси

Неда Спасова бачкала още в зоомагазин, кафенета и офиси

Райкова от "Откраднат живот" чистила офиси | StandartNews.com

Неда Спасова, която се прочу като сестра Кая Райкова от "Откраднат живот", ще подари първия си лаптоп на дете в нужда, разкри самата тя в социалните мрежи.

"Купих си го със събрани пари от стипендията. "Сцепвах" се за тази стипендия. Беше важна. Родителите ми нямаха възможност да ме издържат с достатъчно средства за едно младо момиче. От 16-годишна се въртя в "машината за пари", за да оцелявам. Работила съм в магазини, зоомагазини, в кафенета, в барове, бях хигиенист за кратко. Тук създавам жълтина, дреме ми, имам и заглавие - "Сестра Райкова чистила кенефи".

Единственото нещо, което можех да правя във втори курс в НАТФИЗ (бях от 10 до 22 на лекции и репетиции всеки ден), беше да ходя да чистя офиси от 6 до 8 сутринта. Ставах в 4, за да мога да стигна на работа. Лягах си в 12, защото все пак като се прибирах в 23 от репетиции, трябваше да се яде, да се извършва някаква домакинска работа и да се чете. Беше невъзможно да оцелея с 4 часа сън всеки ден. Всеки ден умирах за сън. Спях по аудиториите, по коридорите, по пейките, където намеря. Беше пролет, 20 градуса, а на мен ми е студено, защото не съм спала", споделя красивата актриса от театър "София".

Лаптопът отива при момче с огромни проблеми, много по-ужасяващи от тези на Неда като студентка. "На 16, с киста в мозъка, която му причинява чести припадъци, изгубил наскоро баща си, баба си и дядо си. Майка му изнемогва, съкратили са я от работа, била заложила неговия лаптоп, за да оцеляват, не са си плащали тока и водата - нямат пари... Готино, а? Викаш си: "Къде е държавата?"... Ние сме държавата...", пише още актрисата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай