Рашидов поиска връщането на Владимир Руменов

Рашидов поиска връщането на Владимир Руменов | StandartNews.com

Моля да бъде върнат Владимир Руменов на работа. Това обяви министърът на културата Вежди Рашидов по време на пресконференция във връзка с рeакцията му спрямо журналистa Георги Ангелов и уволнението на Владимир Руменов, служител на Националната художествена галерия (НХГ).

По думите на министър Рашидов, той е реагирал емоционално срещу журналист, който води предаване за култура по национална телевизия. "Това е прекрасно предаване, едно от малкото за култура. Все пак не съм забравил, че съм министър на културата и то два мандата. Лош или добър, реализирахме доста неща", заяви той.

"Реагирах не на предаването или на човека, който го води, а на човека, който изля една камара клевети по мой адрес", обясни културният министър. По думите му, той е реагирал по-остро, защото го е заболяло по няколко причини. "Никога през живота си не съм откраднал нещо. Бил съм честен и почтен. Ако има дискусии за някои неща в живота ми, това е само защото съм прозрачен", поясни министърът, цитиран от Фокус.  По думите му, някои хора искали да го направят ненужен и недобър. 

Изявлението с апел на министъра идва броени часове преди обявения час за организиран протест в защита на Руменов. Инициативата се сформира във Фейсбук и за часове предизвика интереса на стотици, които отбелязаха, че ще отидат на протеста. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай