Рамщайн го закъсаха. Удар от правителството

Твърди се, че немската музикална група е извършвала сексуални посегателства над жени

Рамщайн го закъсаха. Удар от правителството | StandartNews.com

Германското правителство поиска мерки за защита на дамите в публиката на германската хеви метъл рок група "Рамщайн" след обвиненията за сексуално насилие от страна на фронтмена на групата, съобщи АФП, цитирано от БТА.

Младите хора по-специално трябва да бъдат по-добре защитени от посегателства. Това заяви германската министърка Лиза Паус пред АФП, цитирано от БТА. Това се случва точно когато една от най-известните в Европа хеви метъл групи "Рамщайн" е на турне на континента.

Министърката предлага създаване на защитни зони за жени по време на концертите, както и създаването на екипи, които да могат да реагират в случай на сексуално посегателство. Трябва да обсъдим "бързи и конкретни" защитни мерки, каза министърката, според която"сериозен дебат за отговорността на артистите и организаторите на концерти към техните почитатели би бил полезен".

Тил Линдеман, вокалист на групата е обвинен в сексуално насилие от няколко жени, съобщиха през последните дни телевизионният канал NDR и в. "Зюддойче цайтунг".Той е заподозрян, че че подбирал млади жени от първите редове на концертите на групата, които били канени на партита след края на концертите. Две от поканените твърдят, че са участвали против волята в сексуални отношения, след като били упоявани на партитата, групата отрича.

Според седмичникът "Ди Велт" жените от първите редове на концертите са записвани на видео, след което 60-годишният Линдеман си избирал коя да бъде поканена зад кулисите.Организаторът ни информира вчера, че няма да има Row Zero и афтър парти в Мюнхен, каза за АФП Тобиас Кьолер, говорителя на стадиона в Мюнхен, където ще бъдат концертите на групата. Създадената през 1994 г. "Рамщайн" има планирани концерти в близките седмици във Франция, Италия, Швейцария, Швеция, Белгия, Нидерландия, Полша, Австрия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай