Работници от „Напоителни системи” готвят щафетна гладна стачка

Работници от „Напоителни системи” готвят щафетна гладна стачка | StandartNews.com

Плевен. Към щафетна гладна стачка може да пристъпят работниците от „Напоителни системи" в Плевен, които са получили последно заплата през декември, миналата година. Електроженистът от държавното предприятие Петър Стоянов, на 63 г., гладува в знак на протест осми ден и навлиза в критична фаза за организма. 5 дни по-късно към стачката му се присъедини колегата му Цветан Нинов, на 30 г.

Ще отправим молба до кмета на Плевен, до шефа на ЧЕЗ и до директорите на детски градини да не се спира тока и да не се връщат децата на служителите от „Напоителни системи" . Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той пое ангажимент да преговаря с с министър-председателя Пламен Орешарски по случая. Синдикатът предлага да им се изплати веднага поне по една заплата, а останалите пари да вземат до края на месеца. За целта са нужни по-малко от 1,5 млн лева за всички 1900 работници от страната. На територията на Плевенска област работят 150 от тях. Техният протест е насрочен за петък в случай че не се намери благоприятен изход.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай