Работник загина при експлозия в завод "Арсенал"

Работник загина при експлозия в завод "Арсенал" | StandartNews.com

52-годишен мъж загина при експлозия в клона на завод „Арсенал" в Мъглиж в петък вечерта.

Взривът е станал при работа с пресоваща машина около 22:30 часа.

Пострадалият веднага е бил закаран в центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък с изключително тежки наранявания. Цяла нощ лекарите са се борили за живота му, но в крайна сметка е починал.

Свидетел на инцидента е станала 35-годишна колежка на загиналия, която е изпаднала в шок. Първоначалната информация беше, че именно тя е станала жертва на експлозията.

Шефът на ОДМВР – Стара Загора Николай Кирков каза пред bTV, че е започнало разследване на инцидента. По думите му няма материални щети и други пострадали при взрива.

„Една от причините може би е неспазване на техниките за безопасност от самия работник", посочи той.

Припомняме, че преди малко повече от месец при ремонт в централния завод на "Арсенал" в Казанлък стана експлозия, последвана от пожар. Инцидентът тогава взе две жертви.

Няма опасност за населението и за хората, които работят в завод „Арсенал" в Мъглиж, вследствие на взрива, който стана късно снощи. Това заяви главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", цитиран от "Фокус".

„В 22.48 часа снощи е постъпил сигнал в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" за възникнал взрив в Завод 4 в завод „Арсенал" в Мъглиж. Вследствие на взрива е загинал 53-годишен мъж, а една жена се е разминала само с уплаха", поясни гл. комисар Николов.

По думите му, отстраняването на последствията от взрива е било извършено изцяло от служителите на завода и не се е наложила пряката намеса на пожарникарите.

Най-вероятно причините за инцидента са свързани с технологичния процес в завода. Става дума за преса, с която се обработват взривни вещества. Подробностите ще станат ясни от досъдебното производство", посочи гл. комисар Николов.

„Най-важното е, че няма никаква опасност за населението и за хората, които работят в завода. В резултат на взрива няма настъпили сериозни нарушения на сгради", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай