Работата в Кърджалийско продължава, бедствието също

Работата в Кърджалийско продължава, бедствието също | StandartNews.com

От тази сутрин 8 екипа на РД „Пожарна безопасност и защита на населението" работят за овладяване на ситуацията след снеговалежа в областта, съобщиха от ОД на МВР Кърджали. На помощ на огнеборците от Кърджали са техни колеги от Пловдив и Стара Загора.

Няма бедстващи хора към момента.

Продължава да е сложна пътната обстановка в областта, все още има затворени пътища и остава призивът към водачите на МПС да не предприемат пътувания поради риск от произшествия и аварийни ситуации.

37 са сигналите, постъпили в РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали от вчера на обяд до тази сутрин.

Близо 5 часа спасителен екип си е пробивал път, за да стигне до родилка в село Орлица. Жената е била транспортирана в здравно заведение. До болници с помощта на огнеборците са стигнали още 4 родилки. Четирима пациенти на хемодиализа също са били превозени в областния център. Тази сутрин спасителен екип пътува до диабетик, за да бъде транспортиран до здравно заведение за оказване на помощ. 

Повече от половината сигнали вчера са били за паднали дървета, екипите на пожарните служби са реагирали своевременно. Всички закъсали автомобили са били изтеглени. Двама пожарникари са извели 17 домашни животни, затрупани от срутен покрив на селскостопанска сграда в село Македонци. Под тежестта на снега вчера е паднала покривна конструкция на бензиностанция в областния център. Няма пострадали. Спасителен екип е обезопасил мястото. Два екипа на пожарната служба в Кърджали са загасили запалени комини на жилищни сгради в областния център.

Остава бедственото положение, обявено вчера в цялата Кърджалийска област. Ситуацията е тежка заради обилния снеговалеж. Движението в региона е изключително затруднено. Почистват се само главните пътища, но това става много трудно заради паднали клони, дървета, а на места и скъсани кабели. Пътната отсечка Момчилград-Крумовград е затворена, също и тази от Кърджали до Асеновград. Над 380 са населените места без ток. Нарушени са и телефонните връзки с Крумовград и другите общини в областта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай