Пуснаха връзката на бул. "Царица Йоана" с околовръстния път

Пуснаха връзката на бул. "Царица Йоана" с околовръстния път | StandartNews.com

София. Връзката на софийския булевард "Царица Йоана" с околовръстното шосе бе пусната в експлоатация в събота. Това обявиха от Столична община (СО). Участъкът е дълъг близо 200 метра и е продължение на булеварда от улица "Добринова скала" в Люлин, бул. "Царица Йоана" до кръговото кръстовище с околовръстното. Изпълнител на проекта е австрийската компания "Щрабаг".

Зам.-кметът на София Любомир Христов обяснява, че продължението на бул. "Царица Йоана" ще облекчи връзката на жк "Люлин" с околовръстното. Той уточни, че подземната инфраструктура е подменена изцяло. Връзката има нова канализация, водопровод, както и контактно-кабелна мрежа. Участъкът разполага и с велоалея, като има идея да бъде продължена до центъра на столицата. По думите на Христов, скоро квартал Люлин също ще се сдобие с велоалеи, които се проектират в момента.

От Столична община съобщиха, че тече строежът на разширение на 3-километрова отсечка, която е част от обиколното шосе на столицата. Тя се намира между магистрала "Люлин" и река Какач.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай