Психолог: Има патологична връзка между Петко и майка му

Психолог: Има патологична връзка между Петко и майка му | StandartNews.com

София. „Самият факт, че майката няма критичност към нещата, които се случват със сина й, говори много. Най-вероятно връзката между тях е патологична". Това заяви криминалният психолог Тодор Тодоров пред Нова телевизия относно случая "Лясковец". 

По думите му патологията в семейството се корени назад във времето и семейната среда е причина Петко Петков да се превърне в човек, който смята, че не може да направи нищо сам.

„Мисля, че майката е Сивият кардинал в тези отношения. Тя дърпа конците. Това явно е доста властна и обсебваща майка, която не разбира, че вред на сина си", смята Тодор Тодоров.

„Миналата неделя последно деца са ходили и са хвърляли камъни, тъпчели са му зеленчуците", разказа репортерът Вероника Димитрова. „Те обаче не обвиняват децата, а смятат, че съседите им са виновни за спецоперацията".

„Като започнаха едни гръмотевици в петък вечерта, едни гърмежи, станахме и ходихме до тоалетната и си легнахме. После той вика: „Майко, какво е това?"". Това разказа майката Петков Стефанка Петкова.

„Кой ги изпрати, за какво ги изпрати?", пита майката относно спецоперацията в Лясковец.

Стефанка твърди, че синът й я изпратил в кухнята и той сам се е разправял.

„Какво е ставало 4 часа, от 5 до 9, не знам. В 9 ми вика: „Майко, извикай линейка, кръвта ми изтече"", продължава разказа си Стефанка.

Интересно в случая е, че майката не вярва, че синът и е посегнал на полицай. „Не вярвам, моят син никога не би посегнал", заявява майката.

„Аз не съм отишла в полицията или у тях да го убия", заявява майката.

Жената признава, че съседите им са искали да освидетелстват Петко, който от 2010 година не е излизал от тях.

„Синът ми си е нормален, за какво ми е лекар. Намираше си все нещо да прави, да ремонтира", разказва Стефанка.

По думите и тя би се обесила, ако вкарат сина и в затвора. „Никога не сме се разделяли, 53 години", заявява Стефанка Петкова.

Петко Петков уби рано в петък миналата седмица сутринта един полицай и рани трима в Лясковец, област Велико Търново. Към 11.30 часа стрелецът бе заловен, като при операцията по задържането му той бе ранен в корема и откаран с линейка до болница в старата столица, където е опериран.

Стефанка Петкова е временно настанена в Евангелистка църква.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай