Психично болен наркоман взе майка си за заложник

Психично болен наркоман взе майка си за заложник | StandartNews.com

Психично болен наркоман държа майка си за заложник над 14 часа вчера в Пловдив. Драмата започна в 2 ч. през нощта и продължи до късния следобед. Тогава полицията получи прокурорската заповед и щракна белезниците на 34-годишния Георги Странджев в семейния апартамент на бул. "Свобода", съобщава "Марица".

Изтощителните преговори за спасяването на жената продължиха над 10 часа. В това време превъртелият мъж заплашваше да убие майка си Веска и хвърляше разни вещи от балкона на жилището.

„Синът ми се прибра към 7 часа от нощна смяна и уплашен ме събуди. Веднага слязохме долу - бе като военно положение, четвърти вход буквално бе под обсада. Гъмжеше от полицаи - бяха над 15 души, всеки от тях въоръжен. 4-5 патрулки бяха отцепили входа. Специалисти с инструменти и психолози чакаха нареждания как да действат", разказа възрастна дама от съседния вход. Експертите успели да осъществят контакт с превъртелия мъж и майка му. След няколкочасови разговори психолозите убедили Георги да излезе от жилището.

Спасената 60-годишна леля Веска е под медицински контрол, без сериозни травми. Малко след 16 ч. женицата бе в шок и все още не се беше отърсила от изживения ужас.

Похитителят е добре познат на полицията. Той два пъти вече е бил арестуван за притежание на наркотици. „Наркоманчето този път хич да не го пускат. По-добре без него. Вече над десет години живеем в страх заради него. Като изпадне в криза, върви с накървавен поглед по улиците и напада наред", оплакаха се гневно живеещите в района.

Освен че е наркозависим, задържаният е и психично болен. „Гошо не е добре. Когато спре да си пие хапчетата или няма пари за дрога, в квартала става страшно", разкриват запознати.

Младият мъж не за първи път посяга на майка си. Преди две години баща му си отива от този свят и това слага начало на мъките на леля Веска. „И друг път е имало такива ексцесии, по цяла нощ крещеше в апартамента, хвърляше дрехите през терасата. Така разбирахме кога не се е надрусал. Няма ли пари за дрога, веднага започва да я малтретира", разкриха ужасените съседи.

Георги ще бъде откаран в болнично заведение за оказване на специализирана помощ, съобщиха от полицията. При инцидента няма пострадали хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай