Провериха сигнал за незаконно строителство в Кранево

Провериха сигнал за незаконно строителство в Кранево | StandartNews.com

Строежът е законен, но кметът на община Балчик трябва да го спре заради влязла в сила забрана за строителство през туристическия сезон

РДНСК в Добрич са извършили проверка на строеж в Кранево за евентуално незаконно строителство на плажа край курортното село от община Балчик. Вследствие на посещението на място строителният надзор е установил, че строежът „Курортни вили - 8 на брой и басейн" се изпълнява в урегулиран поземлен имот в регулацията на Кранево, отреден за курортни дейности с подробен устройствен план, одобрен от ОбС през 2011г.

Имотът не засяга плажа, не включва дюни, не попада в зона "А" по смисъла на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и не попада в защитена зона "Балтата". През март е издадено разрешително за строежа от главния архитект на община Балчик, което не е обжалвано и е влязло в сила, казват от РДНСК и добавят, че строежът е пета категория по смисъла на ЗУТ и подлежи на контрол от кмета на община Балчик.

Строителството е законно е заключението на строителния надзор, но се извършва в нарушение на забраната за строителство след 15 май по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и подлежи на спиране от кмета на община Балчик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай