Неделя,

Провериха сигнал за незаконно строителство в Кранево

От: Failed to load user -
652
Провериха сигнал за незаконно строителство в Кранево
A
A
A

Строежът е законен, но кметът на община Балчик трябва да го спре заради влязла в сила забрана за строителство през туристическия сезон

РДНСК в Добрич са извършили проверка на строеж в Кранево за евентуално незаконно строителство на плажа край курортното село от община Балчик. Вследствие на посещението на място строителният надзор е установил, че строежът „Курортни вили - 8 на брой и басейн" се изпълнява в урегулиран поземлен имот в регулацията на Кранево, отреден за курортни дейности с подробен устройствен план, одобрен от ОбС през 2011г.

Имотът не засяга плажа, не включва дюни, не попада в зона "А" по смисъла на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и не попада в защитена зона "Балтата". През март е издадено разрешително за строежа от главния архитект на община Балчик, което не е обжалвано и е влязло в сила, казват от РДНСК и добавят, че строежът е пета категория по смисъла на ЗУТ и подлежи на контрол от кмета на община Балчик.

Строителството е законно е заключението на строителния надзор, но се извършва в нарушение на забраната за строителство след 15 май по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и подлежи на спиране от кмета на община Балчик.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички