Протестно освиркване на НС

Протестно освиркване на НС | StandartNews.com

София. Още от ранните часове Народното събрание е обградено от протестиращи. Недоволните граждани за пореден 118-и ден скандират "Оставка", като слабият дъжд накара доста от хората да се разотидат бързо.

В района на парламента има засилено полицейско присъствие. Зад загражденията има паркирани няколко автомобила на жандармерията, които пречат на видимостта към входа на сградата. Депутати успяха да влязат в НС необезпокоявани и парламентът започна работа.

Парлементът събра кворум за начало на заседанието като в залата се регистрираха 122 депутати и бяха преброени 200.

Очаква се днес депутатите да обсъдят освобождаването на Филип Златанов от поста му на председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

В програмата на парламета е предвидено и първото обсъждане на промените на Закона за обществените поръчки.

В 117-ия ден на протест напрежението ескалира след възстановяването на Делян Пеевски за народен представител, което бе гласувано от Конституционния съд във вторник. Протестиращите нападнаха колата на премиера Пламен Орешарски, който снощи посети изложба в Софийската градска галерия, на метри от сборния пункт на протестиращите. Колата му трудно си проправи път под възгласи "Оставка" и "Кой предложи Делян Пеевски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай