Протест за бежански лагер блокира пътя София-Плевен

Протест за бежански лагер блокира пътя София-Плевен | StandartNews.com

Плевен. За 30 минути главният път София-Плевен днес бе затворен от протестиращи жители на плевенското село Телиш, предаде бТВ.

Трафикът е спрял между 10.50 ч. и 11.20 ч., уточни тя при засилено полицейско присъствие. Протестът преминал без инциденти.

На шосето са излезли между 150-250 души, които продължават да настояват оборудването за бежански лагер, докарано в бившото военно поделение, да бъде изнесено извън поделението, обяви председателят на инициативния комитет за протестите в селото Марин Шкодров.

Шкодров посочи, че жителите да селото не са получили отговор на въпросите си, които са отправили към правителството. Според Шкодров хората са притеснени, че в поделението край селото ще бъдат настанени в лагер от закрит тип 4000 души.

Ние не сме против бежанците, но смятаме, че подобни лагери трябва да бъдат извън населени места, а бежанците в тях трябва да бъдат в по-малки групи, бе категоричен. Опасно е да бъдат толкова хиляди на едно място, може сред тях да има опасни елементи, заяви Шкодров.

По думите му протестиращите от село Телиш ще очакват отговор от правителството до 20 ноември /сряда/, след което ще решават какви ще бъдат следващите им действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай