Прощално обяснение в любов за Емил в нета

С Диана живеели като в приказка, последно били в Тайланд

Прощално обяснение в любов за Емил в нета | StandartNews.com

3-годишната Андреа ще е утеха за вдовицата на загиналия шеф

"Д. <3 (обича) Е". Така вдовицата на загиналия при взрива в завода в Горни Лом изпълнителен директор Емил Митков - Диана, му се обясни в любов посмъртно - със светеща снимка в социалната мрежа. Коментарът към фотоса са три сърца. Младият мъж загина наравно с 12 работници и други двама шефове при експлозията във фабриката в сряда.

Фаталният инцидент в сряда сложи край на приказката на семейство Миткови. Сега младата и красива вдовица остава сама с 3-годишната им дъщеричка Андреа, която ще й е утеха.

"Мъка, голяма мъка!" е написала Диана на страницата на зълва си Стела. Приятели на опечаленото семейство пък сложиха жалейки на профилите си. "Той винаги ще бъде в сърцата ни... усмихнат, позитивен, харизматичен... Стелка, трябва да бъдеш силна, колкото и да е трудно. Целуваме те", е написала близка приятелка на сестрата на Емил - Стела.

Семействата Миткови - младши и старши, са обичали пътешествията, става ясно от снимките, които са публикували в социалната мрежа. Едно от последните им пътувания е до Тайланд. Младото семейство се е снимало до тигър вързан само с тънък синджир. Съпругата на собственика на фабриката убиец инж. Валери Митков - Ирина, пък е публикувала снимки от Ямайка, където се е щракнала с редки растителни и животински видове и е практикувала водни спортове. Бизнес дамата е била в Йордания, където е посетила Светите земи. В Южна Англия пък с мъжа й Валери са се отбили в идилично тихо и подредено градче.

Вчера следобед профилът на Емил в социалната мрежа бе блокиран. Като профилна снимка бе оставен само мотор, една от слабостите на 29-годишния мъж.

Макар и млад, Емил бил отличен експерт по утилизиране на експлозиви, разказват колеги и близки на семейството. Завършил е такава специалност в Минно-геоложкия институт, където преподава и баща му Валери.

Босовете с по 13 бона заплата

Инж. Валери Митков, жена му Ирина и синът им Емил са вземали близо 13 бона заплати на месец. Това става ясно от отчет на дружеството "Видекс", което се появи из социалните мрежи след трагедията в Горни Лом. Документът е от 2012 г., а на стр. 3 като "разходи за персонала" са вписани 1,136 млн. лв. На стр. 5 пък е записано, че за 2012-а съветът на директорите, в който влизат Валери Митков, съпругата му Ирина и синът им Емил, са взели 462 000 лева, т.е. - по 154 000 лв. на човек или 12 833 лева на месец. За останалия персонал, който за 2012 г. е бил 102 души, остават 674 000 лева. Средно - 6607 лв. годишно или 550 лева на месец на човек, с осигуровките и отчисленията. След приспадането на 14,7% осигуровки за сметка на работодателя, 11,1% лични и 10% ДОД се получават 350 лева. "Мама, татко и аз" са получавали 23 пъти повече", изчисляват в социалните мрежи.

Инж. Валери Митков работил по "Цанков камък"

Спецът по експлозиви има 3 патента, измислил видексита

Вчера инж. Валери Митков е навършил 53 г., но едва ли му е било до празнуване след трагедията в завода в Горни Лом. Там загинаха 15 души, сред които и синът му Емил.

Спецовете в бранша определят инж. Митков като един от капацитетите по взривните дела. Признание за това е, че преди 5 г. генералният мениджър на "Видекс" АД беше избран за член на борда и вицепрезидент на Европейската федерация на взривните инженери (ЕФВИ) в Будапеща по време на 41-вата среща на авторитетната организация. Към момента в нея членуват 20 национални асоциации и над 70 индивидуални членове и фирми от 30 страни.

Дипломирал се е като металург в Московския институт за стомани и сплави през 1986 г. През 1989-1991 г. специализира международни икономически отношения в УНСС, а през 2006-а става доктор на науките по техника и технология на взривните вещества в Минно-геологическия институт. Там е доцент от 2008 г., от 2012 г. е ръководител на Висша школа за подготовка на персонал за взривни работи.

Собственикът на завода в Горни Лом Валери Митков е в управителния съвет и паралелно с това в съдружие в няколко фирми, които се занимават с унищожение на боеприпаси и с производство на взривни материали. Председател е на Сдружение на взривните инженери в България. Според информации в медиите има три патента за изобретения на взривни смеси. Автор е на 82 публикации в областта на разработването и изследването на експлозиви. Инж. Митков е автор на водоустойчивото взривно вещество видексит. То представлява желеобразна смес с жълтеникаво-сребрист цвят.

Предвидено е за работа в рудници и кариери, в които има наличие на много вода при температура на въздуха от -20 до +50 градуса.

За първи път е изпитано в "Елаците".

Митков е и в управлението на акционерното дружество "Първа частна ловна дружинка", "Видекс" АД, "Винарна Лопуша", "Миджур Ризорт", "Дом Яворов". Собственик е в "Нитроинженеринг" (разработване и изследване на нов екологичен експлозив за граждански цели) и има стари участия в "Парагон Холдинг" (консултации в областта на финансите и търговията), "Балканремонт Инженеринг" (строителна фирма), "Лопуша Енерджи" и др.
Митков е ръководил проекти изпълнение на специални взривни работи по обекти като "Цанков камък", ВЕЦ "Студен кладенец", "Панагюрски мини" и др.

От 24 март 2013 г. е Велик майстор на Великата Ложа на Старите, Свободни и Приети Зидари в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай