Продават старинна къща в Копривщица за 150 хил.

Продават старинна къща в Копривщица за 150 хил. | StandartNews.com

Архитектурен паметник на културата обяви на търг Националната агенция за приходите в Пловдив. Къщата се намира в Копривщица и е обявена за паметник с категория "местно значение" с решение на Министерство на културата през 1975 г., съобщиха от агенцията.

Имотът се простира върху площ от 368 квадрата. Напълно реновиран е и е годен за живеене, тъй като даже има обзавеждане. Състои се от две отделни сгради, двуетажни, съхранили напълно характера на времето - със закрити и открити чардаци, парапети и стълби в стар стил. Допълнително помещенията вътре са пригодени за спални, всяка от които със самостоятелна баня, има одобрен и архитектурен проект за кафене.

Историята твърди, че това е една от няколкото къщи, които не са горели по време на Априлското въстание в Копривщица. Експерти пък добавят, че адаптациите след това са направени внимателно и без компромис със стойността на къщата. Днес тя би била особено подходяща за хотел, ориентиран към туристите с афинитет към историята, допълват от НАП - Пловдив.
Първоначалната цена на имота е 150 хил. лв. и в продължение на една седмица от сряда, (17 юни), може да бъде огледана от кандидат-купувачи. Уговаряне на оглед и допълнителна информация как се участва в търга може да се получи на телефона на публичния изпълнител, водещ продажбата, който е обявен в съобщението за търга. То е достъпно в сайта на НАП nap.bg в рубриката "Продажби". Там може да се видят и сроковете за внасяне на депозит и на ценово предложение за закупуване на къщата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай